2012. október 22., hétfő

Könyveinkről


A Helios Kiadó új könyvét ajánljuk
Hódmezővásárhelykutasipuszta
– BERTA JÁNOS könyve -

                 
Szövegdoboz: Boldogan készültünk az útra.
Ezt a kalandos utazást sok kedves, humoros mozzanat tette felejthetetlenné. 
Örökre emlékezetes marad számunkra a csendes pusztai éjszaka beszédes némasága,  a csend varázsa.
Egy véletlen,  pontosabban , „Ich denke oft an Piroschka” című film (Gyakran gondolok Piroskára) keltette fel érdeklődésünket Hódmezővásárhelykutasipuszta iránt, így valójában Párizs ebben a pillanatban vereséget szenvedett a Magyar Alföldtől és Kutasipusztától. A könyv írója Hugo Hartung oly érzékletesen írt az alföldi táj szépségéről és a magyar emberek vendégszeretetéről, hogy kíváncsi lettem. Vajon mennyi az írói túlzás, és mi a valóság?  Úgy határoztunk, hogy elmegyünk, és meggyőződünk a  könyvben leírtakról személyesen. - vallja a szerző Berta János.,
 Gyakran gondolunk   Hugo Hartungra   , az emberre, aki megtanított bennünket arra, hogy ennek a varázsnak a   titka: az egyszerűségben meglátni a szépet, tisztelve a  derék magyarok értékes népi, egyéni, családi, szokásait.
Hódmezővásárhelykutasipusztán a mai Székkutason igazi „Piroska turizmus”  alakult ki, de a tárgyi  és szellemi kultúra emlékeit  féltve őrzik eredeti  állapotukban.

A  könyv máris rendelhető. illetve előjegyezhető!!!!


A könyv karácsony előtt jelenik meg a Helios Kiadó – Orosháza (5900.Martinovics utca 10. Tel.:06-68-411-060; email: flp.belafulop.bla@gmail.com ))  gondozásában. 
A kiadó címén máris előjegyezhető s postai utánvéttel küldi a kiadó webboltja.

Ára: 2000 Ft. postaköltséggel együtt.

Nincsenek megjegyzések: